De la Consultanta la Executare

Colectare SelectivaColectare Deseu Feros/Fier VechiColectare si Reciclare HartieColectare - Transport si Reciclare MolozColectare si Reciclare SticlaColectare si Reciclare AcumulatoriColectare si Reciclare CartonColectare si Reciclare Materiale NeferosColectare si Reciclare Ambalaje

Venim in ajutorul tau cu utilaje de ultima generatie. Investim constant in dezvoltarea durabila a companiei. Iti punem la dispozitie o gama variata de servicii, ce includ, dar nu se limiteaza doar la cele mentionate. Oferim un raspuns rapid si suntem prompti in colectarea containerelor.

Servicii oferite de Nenvic Recycling Brasov

Reciclarea si Colectarea Selectiva!

Reciclarea este activitatea de a transforma materialele uzate in produse noi care pot fi comercializate. Exemplu: hartia uzata este returnata industriilor pentru a fi transformata in coli de hartie noi. Colectarea Selectiva  este separarea materialelor destinate reciclarii. Materialele reciclabile nu trebuie aruncate impreuna cu alte gunoaie. Poate fi o initiativa a unui singur cetatean sau organizata in comunitati: cladiri de apartamente, companii, scoli etc.

Colectare Deseu Feros/Neferos

Prelucrarea deseurilor feroase in vederea valorificarii se face prin sortare manuala, taiere manuala sau mecanica, folosind foarfeca hidraulica, taiere cu ajutorul instalatiei tip Shredder, balotare.

Achizitionam fier vechi, calorifere, , tabla, auto, cazi, aragaze, utilaje, masini de spalat, NEFEROASE: cupru, aluminiu, bronz si alama, plumb, inox, acumulatori uzati, radiatoare, hartie si carton, pet-uri. Transportul este gratuit pe raza mun. Brasov si maxim 25 km.

Oferim servicii de colectare fier vechi, ne deplasam in locatie si colectam sau debitam ce este necesar. Evaluarea si plata materialelor se face pe loc.

Colectare Deseu Hartie/Carton

Avem Infrastructura necesara pentru facilitarea unei colectari eficiente prin containere, prescontainere si alti recipienti in funcite de nivelul fiecarui client.

In aceasta categorie NU se colecteaza urmatoarele, acestea urmand sa se arunce in pubela neagra (reziduale): servetele murdare, ambalaje din hartie sau carton foarte murdare

Iti punem la dispozitie experti care iti pot oferi consilierea necesara cu privire la materialele reciclate. Daca ai intrebari despre procesul de reciclare, avem colegi care pot raspunde intrebarilor tale. Daca si tu vrei sa faci parte din comunitatea celor carora le pasa de mediul inconjurator si recicleaza, urmareste blogul nostru.

Colectare Sticla/Ambalaj

Minimizarea rezidurilor si Practicarea celor 3 R: Reduce, Reuse, Recycle! Redu, Reutilizeaza, Recicleaza!

Nu se colecteaza resturi de sticla de la un geam spart (pentru ca sticla geamului poate contine si substante chimice), becuri sau neoane (acestea se vor arunca in locurile special amenajate pentru deseuri DEEE sau in campanii care se adreseaza reciclarii surselor de iluminat), ambalaje de sticla contaminate cu substante periculoase.

Reducem deseurile, reutilizam orice pe cat posibil, apoi ce ramane si nu poate fi folosit este reciclat. Contribuim la prosperitatea naturii si Salvam copacii prin reducerea defrisarilor. Imbunatatim curatenia orasului, scadem nivelul de poluare din aer, apa si pamant, reducem cantitatea de gunoi ce se trimite la gropile de gunoi.

Colectare Acumulatori

Acumulatori se recicleaza deoarece sunt foarte daunatori mediului. Recicland cat mai mult evitam contaminarea pamantului, apei si a aerului. Deoarecea acestea sunt pline de sustante daunatoare mediului.

In depozitele de deseuri, exista pericolul ca metalele grele prezente in baterii sa se infiltreze lent in sol, in apele subterane sau de suprafata. Bateriile uscate contribuie cu aproximativ 88% din continutul total de mercur in fluxul de deseuri municipale solide si 50% din cadmiu. Cand sunt arse, unele metale grele, cum ar fi mercurul, se poate vaporiza si poate fi eliberat in aer, iar cadmiul si plumbul pot ajunge in cenusa.

Oferim servicii de colectare acumulatori, baterii auto, telefon, reincarcabile, lit-ion. Dorim sa prevenim cat mai mult posibil contaminarea mediului inconjurator.

Informatii utile despre reciclarea deseurilor

  • Asigurati-va ca hartia si cartoanele pe care doriti sa le reciclati sunt curate si uscate, deoarece instalatiile de sortare si procesare pot fi afectate de materialele murdare, iar procesul de reciclare poate fi ingreunat.

  • Indoiti cutiile de carton si presati cartoanele de oua inainte de a le depozita in recipientele de colectare a hartiei, pentru a utiliza un spatiu cat mai mic.

  • Cutiile de pizza nu pot fi reciclate din cauza resturilor de mancare si ulei care contamineaza cartonul.
  • Exista o gama larga de tipuri de baterii, multe dintre care contin metale toxice, cum ar fi cadmiu, mercur si plumb. Altele contin materiale valoroase, cum ar fi magneziu si zinc. Bateriile reincarcabile uzate sunt o sursa de deseuri periculoase si nu ar trebui sa fie aruncate la cosul de gunoi. Aceasta includ bateriile auto,baterii de laptop-uri, telefoane mobile, scule electrice si aparate foto.

  • Obiectivul principal de reciclare al bateriilor, este de a preveni substantele periculoase sa ajunga in gropile de gunoi. Bateriile cu plumb-acid si nichel-cadmiu sunt cele mai daunatoare, dar si bateriile cu litiu-ion sunt nocive, scopul este de a include toate bateriile in programele de reciclare.

  • Plasticul ocupa aproximativ 12% din volumul gropilor de gunoi, motiv pentru care incinerarea deseurilor a devenit din ce in ce mai atractiva pentru recuperarea energiei, dar cu efecte negative asupra atmosferei din cauza gazelor de ardere rezultate. Colectarea selectiva a plasticului descurajeaza incinerarea deseurilor si aduce beneficii directe calitatii aerului.

  • Energia economisita prin reciclarea unei singure sticle de plastic alimenteaza un bec de 60 W timp de 6 ore.

  • Pentru fiecare tona de sticla reciclata, se evita emiterea in atmosfera a 315 kg de dioxid de carbon, gaz cu efect de sera.

  • Odată ajunsă la groapa de gunoi, unei sticle îi sunt necesari aproximativ un milion de ani pentru a se degrada.

De ce sa lucrezi cu noi?

O companie de incredere ce ofera rezultate si promptitudine…

Detinem infrastructura necesara pentru a raspunde solicitarilor in timp de 12 – 24h. Avem o echipa de oameni capabili si punem accent pe solutionarea cererilor in cel mai scurt timp posibil.

Trimite-ne un mesaj

Contact Rapid

ilustratie colectare deseuri reciclabile brasov

Colectarea selectiva a desurilor

Nenvic Recycling se ocupa cu colectarea selectiva a deseurilor din Judetul Brasov si Imprejurimi. Colaboram cu companii cat si cu persoane fizice. Scopul nostru ca si companie de colectare a deseurilor reciclabile este sa protejam mediul inconjurator si sa atingem obiectivul anual de reciclare pe tara. Impreuna pentru o dezvoltare durabila!